Presentasjon i Photographize

24. JANUAR 2019 I det amerikanske kunsttidsskriftet Photographize, utgave nr 40 som nettopp er kommet ut, er jeg blitt presentert over 10 helsider. Presentasjonen begynner på side 83 for dere som vil ta en liten titt. Utforsk 



2018 På indexlisten til Photographize

16. NOVEMBER 2018 Jeg må innrømme at jeg er ganske stolt over å ha kommet inn på indexlisten til det amerikanske kunstmagasinet Photographize. Dette er et av de store internasjonale kunsttidsskriftene (1,7 millioner følgere på Facebook). Listen er på rundt 100 personer og inneholder navn som Erik Johanson, Sarolta Bahn og Peter Kemp. Bare for å nevne noen. Les mer



2018

I NM, foto (NSFF) fikk et av bildene mine hederlig omtale og tre andre ble antatt.



2017

Utvalgt til å delta på den juryerte utstillingen på Fotografiets dag. Fotografiets dag arrangeres hvert år av Preus museum. Nasjonalmuseet for foto.



2016

2. pris på Fotografiets dag på den juryerte utstillingen på Fotografiets dag. Fotografiets dag arrangeres hvert år av Preus museum. Nasjonalmuseet for foto.

 

 



2016 Preus museum

Jeg fikk overta Instagramkontoen til Preus Museum i en uke for daglig å presentere bildene mine. Innleggene ble også delt på Preus Museum sin Facebookside.



2016

Instagram 

 

Et stort høydepunkt var i januar 2016, da Instagram begynte å følge meg og anbefale meg i en 14. dagers periode. Instagram har nesten en halv milliard følgere. De følger, og anbefaler 150 nye fotografer hver 14 dag på verdensbasis og i 2016 fikke jeg altså være en av dem, noe som resulterte i ca 15.000 nye følgere.



2008 Beste digitale bilde, Red Bubble

Et av bildene mine ble presentert som et at av hovedbildene i boken, In the Moment. Kåret til beste bilde innen kategorien Digital Art. Boken ble utgitt av kunstnettstedet, Red Bubble.



2007

Et av bildene mine ble utstilt på Teknisk museum i Oslo i forbindelse med tildelingen av Nobels Fredspris til Al Gore



2007

Jeg kom på 2. plass som årets fotograf på Foto.no Kåringen ble gjort på bakgrunn av den samlede poengsum gjennom 12 innsendingsrunder gjennom 2007



2007

Et av bildene mine ble brukt som bakvegg da tidligere miljøvernminister Helene Bjørnøy (SV) la frem "Klimaløftet"



1994

Jeg vet det blir feil å sette dette under høydepunkt. Til det er hendelsen altfor tragisk. Jeg fotograferte Haik Hovespian på Akershus Festning for det daværende misjonsmagasinet Santalen i 1994. Han fortalte i dette intervjuet om de kristnes vilkår i Iran og om forfølgelsen av de kristne. Han la ikke skjul på at han levde i fare fordi han selv var en fremstående kirkeleder. Bare dager etter intervjuet reiste han tilbake til Iran og like etter ble han funnnet drept. Saken ble slått stort opp i Norge og store deler av verden med oppslag i Dagsrevyen, Kveldsnytt og i landets store aviser.

 

Haik Hovsepian ble født i Teheran 6. januar 1949 i en armensk middelklassefamilie. 15 år gammel tok han et personlig standpunkt for Jesus. I 1966 giftet han seg med Takoosh.

Året etter ble han pastor for sin første menighet i Majjdieh, en forstad til Teheran. Han ble drept etter at han hadde protestert mot behandlingen av hans venn og pastorkollega Mehci Dibaj. Haik hadde satt i gang en kampanje for sin venn og 16. januar 1994 ble Dibaj løslatt. Tre dager senere forsvant Haik Hovsepian sporløst fra Teheran. Hans kone fortalte at Haik hadde gått ut døren denne dagen fra deres hjem, og kom aldri tilbake. 30. januar ble han funnet drept. 

 

Han var en uredd talsmann for menneskerettigheter i Iran og han og en til var de eneste som nektet å undertegne papirer på at muslimer ikke fikk adgang til kristne forsamlingslokaler.

Da han ble drept var han biskop for kirken Jaamat-e-Rabbani, og øverste leder for pinsebevegelsen i Iran.

Hans kone Takoosh har siden fortsatt mannens arbeid med base i USA.


Bildet jeg tok av Haik på Akershus festning er et av de siste offentlige bildene som er tatt av ham. De er siden blitt brukt i et utall utgivelser og bildet er også støpt inn i hans gravmonument.